10.2.11

Cerita kami di Sunway Lagoon, kami sesat!

AS SALAM
Harap korang bergembira di samping keluarga dan insan tersayang..


Pada 3.2.2011 baru2 ini bersamaan dengan TAHUN BARU CINA.. company tempat aku bekerja cuti selama 2 hari.. so,kesempatan itu aku merancang aktiviti yang sesuai untuk dilakukan pada cuti tersebut...
Terbuka idea untuk menghabiskan cuti kat SUNWAY LAGOON..!

nak share cerita ini pada korang semua.. aku akan cerita dari start bangun tidur sampai la kami sesat cari jalan pulang okay... maybe cerita ini agak panjang sikit.. bagi sapa2 yang tak suka membaca entri panjang2 tu segera la membawa diri k.. tapi,kalau korang nak baca sampai habis pun sangat di alu2kan.. hehehe

ok start pukul 9am pacik muda aku yang bernama ted@onggeng dah mula mandi dan bersiap2..kedengaran air mencurah2 ke ladang gandum... "awal gila dia mandi ni.. semangat betul nampak..!" bisikku dalam tidur2 ayam.. lepas je dia mandi dia arah yang lain mandi juga.. aku dengan malas ku bangun dari tempat tidur dan terus mandi.. ops.. sempat kemas katil okay..! malas2 aku ni benda pertama mesti buat ketika bangun tidur ialah kemas tempat tidur..!

kumpul kejap kat restoran sarapan pagi... gelak2..senyum2.. dalam sarapan pagi tu aku cuba untuk mengingat jalan ke SUNWAY LAGOON.. kot2 takut sesat lagi... seperti entri sebelum ini DI SINI         


selesai sarapan kami meneruskan perjalanan.. dalam perjalanan tu tatao macam mana aku boleh terlepas selekoh untuk ke sunway tu.. terpaksa mencari jalan u-turn..
wat pengetahuan kami pergi seramai 5orang.. berbekalkan 3bijik motor DUCATI..!! tolong jangan percaya motor DUCATI ok.. tipu semata-mata.. kitorang pakai motor kapcai je..

akhirnya kami sampai...
sebelum bayar tiket tu.. di perkarangan kaunter tiket semua dah siap2 untuk posing.. berbekalkan canon 1000D yang aku baru beli aku snap la posing2 mereka.. snap sana..snap sini.. sampai mengalahkan model majalah REMAJA... kahkahkah.. sungguh tak tau malu ketika.. persetan dengan semua orang.... posing macam tak ada orang je sekeliling time tu..





-keceriaan terpancar pada wajah adekku-





-dalam kitorang sibuk posing pacik muda aku sorang ni beratur bayar tiket-


selesai bayar tiket yang keseluruhannya berjumlah RM425.00..  
semua siap untuk masuk kedalam... lets enjoy..!!!



-game pertama yang kitorang main adalah rollercoster-



-last game dorang main sebelum sorang surrender-

lepas main game sambung la pulak main jambatan gantung...
time ni bertambah la pening kepala ku..



-kamu buat jambatan gantung macam kamu punya-


-mereka ni memang tak sabar untuk mandi,dah lama tak berendam-



selesai berposing kat jambatan gantung kami turun la pulak kebawah.. 
di sebabkan dorang nak mandi sangat.. kami sepakat untuk turun ke bawah.. bersiap untuk mandi..



-sebelum ke tempat salin pakaian sempat lagi posing maut ala-ala model-

-dorang dua ni pun tanak ketinggalan gak-



lepas berposing di tempat ni kami terus salin pakaian dan mula untuk enjoy...!
mari kita tengok picture ketika mandi pulak... lets enjoy mandi..basah2.. hehe


-gembira sangat dapat mandi,macam la di rumah tak mandi-

-mandi-manda di sunway lagoon-




-like this photo,macam model pulak-


-kamu memang hot-










-pedulikan tangan dia okay-

-jangan fokus pada mat salleh tu-











ok cukup setakat itu gambar-gambar basah kami okay..
yang pasti kami tak kena tangkap basah..
lepas ni jom tengok picture lepas mandi pulak... layan jeee...


-wajah-wajah lepas mandi-

-sebelum keluar sempat posing-




perut sudah lapar..
disebabkan penat dari mandi-manda kami sepakat untuk cari makan..
jalan punya jalan terjumpa la restoran kepsi...
jom tengok kami kat restoran tiga huruf ni...


-jalan-jalan cari makan-

-beratur ikut barisan,sempat posing tu-




dah puas enjoy kat sunway lagoon... 
kalau korang nak tanya kami gembira atau tidak kat sunway lagoon ni..?
rasanya gambar dah menceritakan segala-galanya.. 
betapa gembira dan penatnya kami selama cuti sehari kat sunway lagoon.. memang berbaloi-baloi... hehehe... dah macam iklan tv la pulak..
kepada korang,tunggu apa lagi.. enjoy kat sunway ni... sungguh..! i tell u.. promote jap.. hehehe


cerita pasal kami sesat pulak
setelah puas cerita pasal happy2..
aku lanjutkan pula cerita pasal kami sesat ni... 
kami sesat beb..! serius kami sesat... kahkahkah...
macam mana boleh sesat aku pun tatao la.. lepas makan kepsi tu.. dengan perut yang masih memboomcit..
kami cadang untuk balik.. waktu tu dah pukul 8pm.. malam okay..!
bila kitorang baru nak gerak.. tiba2 hujan la pulak... nak tak nak terpaksa kena tunggu... rasanya dekat sejam juga kena tunggu... bila hujan dah reda.. kami mulakan perjalanan.. dalam perjalanan tu hujan still renyai2..
lama-kelamaan hujan turun dengan lebatnya.. dan dengan tak sengajanya aku press motorku selaju yang mungkin.. seolah-olah aku ingin lari dari hujan... kahkahkah...
dalam aku memecut laju tu.. terlepas la pulak simpang yang sepatutnya kami lalui... nak patah balik susah..!
so,kami terpaksa meneruskan perjalanan... agaknya dalam 5km lepas tu.. signboard untuk ke seremban tak kelihatan.. sah kami sesat beb..!!! 
signboard hanya menunjukkan jalan ke SHAH ALAM dan KLANG..! 
aku ambil keputusan untuk patah balik di traffic light seterusnya.. dan mula mencari jalan ke puchong semula.. dalam perjalanan ke puchong tu.. signboard untuk ke SEREMBAN berdiri dengan megahnya... 

syukur alhamdulillah
hanya tuhan yang tahu bagaimana rasa syukur ku masa tu... syukur sangat2.. dah la time tu hujan lebat... 
setelah ikut laluan yang betul akhirnya kami sampai gak kat SERDANG.. yang peliknya tu sampai kat SERDANG hujan terus berhenti pulak.. kuasa ALLAH SWT..

apa2pun cuti kat sunway memang happy dan penat... 

cukup sampai sini entri aku yang panjang giler ni...
semoga kita jumpa di entri seterusnya.. 
thanks kerana sudi membaca k...

sebelum terlupa thanks to my adek kerana sudi jadi phographer.. banyak picture dia snap..

p/s: sampai rumah aku tertidur.. kahkahkah... 

^_^
-akudandiriku-

19 comments:

Daniela said...

cantiknya gambar...suka tengok taw...nice2 =)

bunga said...

cantik gambar..

tapi xpaham bunga cam ne leh sesat..hakhakahkakakk...

bunga said...

cantik gambar..

tapi xpaham bunga cam ne leh sesat..hakhakahkakakk...

fiqkbe said...

best nyer g sunway lagoon! x pernah pergi. alang2 ko dh pergi tempat berair ni, fiq nk jemput tuan blog utk join contest berair jgk:

http://meandkbe-mylifestarthere.blogspot.com/2011/02/contest-splashy-moment-by-fiqkbe.html

1 kamera lomo underwater dan 4 jelly lens utk dimenangi =D

adan said...

Daniela>> thanks eir..

bunga>> thanks bunga.. tatao la macam mana bley sesat.. nak cepat sampai punya pasal sampai terlepas simpang jalan ke seremban..

fiqbe>> thanks dengan jemputannya..

eija hassan said...

wuu,selonoknyee prgi sunway :DD
btw,nice shoot woo (;

missSenget said...

seronoknye~!! :)

x ajak pon..
sobbss~

nur aisya humaira said...

waaaaaaaaaaaaaa,seronoknye mainnn!!!!!!!!nak main gak!!!!

adan said...

eija hassan>> thanks eir..

misssenget>> camne nak ajak.. missenget dok jauh..

adan said...

nur aisya humaira >> len kali eir.. kita ajak satu kampung sekali.. hehe

Tulip said...

teringin nak p sana...

adan said...

Tulip>> jom ar.. kita g naik kuuuda.. hehehe..

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O


terbaik lah


lama giler x g sunway

org kata x best

tgk gmbr lu mcm best balik

hahah

adan said...

mr.syazwan>> best la bro.. xnyesal gak pegi..

soffea said...

bestnye g sunway lagoon~ nak p jugakkk. hehe.

Amira Naddia said...

1st time tgok pesbuk badge"nsemnye blogger nieh"

ist time tgok entry "humangai..pnjgnye enrty"

dakpe..gigihkn bace smpy abes.

apsal tiket mahal sgt? br bajet nk menggile kat sane..jeles kot tgok gambo2

adan said...

soffea >> pegi ar.. bawa keluarga dan anak jiran sekali k..

Amira Naddia>> tiket satu kaplah RM75 + benda yang pakai kat tangan tu RM10 total RM85.. all accest.. tapi, tak main semua pun.. kalau nak pegi baik ambil tiket yg RM60 je..

nur zalfa afra said...

sempat baca sampai gambar last jer.. pastu tak tahan dah,,pening kpale.. anyway tertarik dengan gambar yg beratur, lelaki tu pakai baju ade nme kathrina, x kan lelaki nama kathrina?Kahkah..tu je

adan said...

nur zalfa afra>> baru perasan lak laki tuh pakai baju kathrina.. maybe bini dia pemain bola sepak england kan,kan,